Naslovna > Automobili > Volkswagen > Amarok > Premium pickup stigao u BiH

Volkswagen Amarok

Premium pickup stigao u BiH

Pickup modeli postaju sve popularniji i na tržištima evropskog kontinenta zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji karakteristika...

Nakon što je prethodna generacija Amaroka ostvarila ogroman uspjeh sa preko 830.000 isporučenih vozila širom svijeta, sada nam stiže njegov nasljednik, koji je postao još veći, impresivniji i opremljen najnaprednijom tehnologijom. Ovaj novi Amarok je zaista višenamjensko vozilo koje se ističe u komercijalnim zadacima, off-road sposobnostima, izuzetnoj vučnoj moći i visokom nivou osnovne sigurnosti. Snažni pogonski sklopovi, obilje sistema za asistenciju vozaču, napredni infotainment sistemi, markantan dizajn i luksuzan enterijer čine ga dominantnom pojavom na putu iz svakog ugla.

 

 

 


Novi Amarok je dostupan na tržištu Bosne i Hercegovine u verziji dvostruke kabine sa 5 sjedišta. Sa dužinom od 5,35 m, povećanim osovinskim razmakom i smanjenim prednjim i zadnjim prevjesom, ovo vozilo ima markantne proporcije koje unapređuju njegove offroad sposobnosti. Kupcima je na raspolaganju 6 različitih nivoa opreme, počevši od osnovne verzije "Amarok" koja je namijenjena komercijalnoj upotrebi, zatim udobnijih "Life" i "Life Navi" varijanti, elegantnih i luksuznih "Style" verzija, pa sve do dve premium opcije koje čine vrhunac ponude: onroad verzija "Aventura" i offroad verzija "Panamericana".

 


Njegova veličina i robusnost pružaju snažnu osnovnu sigurnost, koja je dodatno pojačana sa više od 30 sistema za asistenciju vozaču. Kupcima su na raspolaganju tri različita pogonska sklopa: dizelski 2.0 TDI motori sa snagom od 125 kW uz manuelni mjenjač, 2.0 TDI sa 151 kW uz 10-stepeni automatski mjenjač, te najsnažniji 3.0 TDI V6 sa 177 kW koji je uparen sa 10-stepenim automatskim mjenjačem. Ove opcije omogućavaju vozačima da izaberu onaj sklop koji najbolje odgovara njihovim potrebama i preferencama. Novi Amarok tako spaja snagu, tehnologiju i napredne sigurnosne karakteristike kako bi pružio visok nivo pouzdanosti i udobnosti svakom vozaču.

 


Volkswagen je takođe obratio posebnu pažnju na unutrašnjost Novog Amaroka, gdje su uložili trud u odabir najkvalitetnijih materijala i razvoj naprednih tehnologija. Svi modeli su opremljeni digitalnim kokpitima veličine od 8“ do 12“, pružajući vozačima pregledne informacije na jednostavan i modernizovan način. Pored toga, vozila imaju velike vertikalno postavljene infotainment ekrane od 10“ i 12“, koji omogućavaju intuitivno korišćenje različitih funkcija i pružaju bogato iskustvo zabave i informacija putnicima. Ova pažljivo osmišljena unutrašnjost pruža udobnost i tehnološku naprednost, stvarajući ambijent koji će vožnju učiniti prijatnom i ugodnom za sve putnike.

Datum objave: 21/07/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook