Naslovna > Automobili > McLaren > 650S > Prepoznatljive „munje“

McLaren predstavio 650S Coupe i Spider u Ženevi

Prepoznatljive „munje“

McLaren je konačno predstavio 650S Coupe i Spider verziju na sajmu automobila u Ženevi...

Prve fotografije i tehnički podaci o McLarenovom novom modelu 650S konačno su se pojavile u javnosti. Svi posjetioci ovog događaja imali su priliku da vide pomenuti 650S Coupe, kao i njegovu Spider verziju. Ovaj fantastični automobil predstavlja kombinaciju modela P1 i 12C. Na prvi pogled možemo da primjetimo da je prednji dio dizajniran po ugledu na McLaren P1, dok ostatak ovog automobila izgleda kao redizajnirani 12C model.

 

Dizajn enterijera automobila ostao je skoro pa nepromjenjen u odnosu na aktuelni 12C. Jedina razlika je možda u vrsti materijala koji se nalazi u unutrašnjosti. Umjesto kože, standardni dio opreme sada je Alcantara. Ovim materijalom su presvučeni upravljač, kokpit i sjedišta automobila. Uz sve to, kupcima je na raspolaganju i digitalni DAB radio, neke detalje od ugljeničnih vlakana, zadnju parking kameru i još mnogo toga.

 

 

 

 

 

 

 

 

Iz McLarena su saoštili kako je model 650S pozicioniran između dva preostala modela ovog proizvođača. Njega pogoni 3,8 litarski V8 morot, koji ima 650 KS i 678 Nm obrtnog momenta. On je povezan sa sedmostepenim automatskim mjenjačem sa duplim kvačilom, a snaga se prenosi na zadnje točkove. Snažniji motor samim tim zaslužan je i za bolje performanse, pa tako ovaj model do 100 km/h ubrzava za samo 3 sekunde.

 

 

 

 

 

 

 

Sa druge strane, McLaren 650S Spider pokreće isti motor kao i Coupe verziju, s tim da je on teži oko 40 kilograma od Coupe modela, a sve to zahvaljujući dodatnom mehanizmu koji služi za sklapanje pokretnog krova. Do 100 km/h ovaj model takođe stiže za 3 sekunde. Pometnuti pokreti krov sastoji se od dva panela, a možete da ga spustite i podignete za samo 17 sekundi, i to pri brzinama do 30 km/h.

 

McLaren 650S Cooupe na britnaskom tržištu imaće početnu cijenu od 238.000 eura, dok će Spider verzija da bude malo skuplja; koštaće 262.000 eura. U prodajne salone ovaj automobil stiže već u proljeće ove godine. 

Datum objave: 08/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook