Naslovna > Vijesti > Prestaje proizvodnja Fullback modela

FIAT

Prestaje proizvodnja Fullback modela

Kamionet koji je baziran na Mitsubishiju L200 će prema riječima Richarda Chamberlaina, šefa odjeljenja FIAT Professional prestati da se proizvodi zbog lošije prodaje, ali i novih standarda koji se odnose na emisije izduvnih gasova...

Richard Chamberlain je na sajmu komercijalnih vozila koje se održalo u Birmingemu istakao da su navedeni faktori naveli kompaniju da donese odluku o gašenju ovog modela, jer se njegova prodaja više ne isplati. Zanimljivo je da se pick-up prestaje proizvoditi samo 3,5 godine nakon zvanične premijere, koja je održana 2015. godine u Dubaijiu. Na prvi pogled nije bilo teško uočiti zajedničke sličnosti između Fullback i Mitsubishi-jevog L200 modela, dizajn je skoro identičan, a slični su i detalji na prednjim branicima i masci hladnjaka.


Fiat je svoj kamionet nudio u tri verzije - "single cab", "extended cab" i "double cab", kao i neke specijalne verzije sa nadogradnjom karoserije. Neke dimenzije su bile zajedničke svim varjantama, pa je širina tako kod svih iznosila 1.815 mm, visina 1.780 mm i među-osovinsko rastojanje 3.000 mm, dok je dužina varirala od 5.155 do 5.285 mm, u zavisnosti od verzije, a maksimalna nosivost teretnog prostora ovog vozila iznosila je 1.100 kg.

Datum objave: 02/05/2019
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook