Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Presvlake za Golf 7 iz Goražda

Prevent

Presvlake za Golf 7 iz Goražda

Prevent je iz svojih pogona već isporučivao presvlake za sjedišta za Volkswagenove automobile Passat CC i Golf 6, a da su na dobrom putu potvrđuje činjenica da uposlenici ove firme obezbjeđuju presvlake i za Golf 7

U maju ove godine Prevent je otvorio svoje novo postrojenje u Vitkovićima, nedaleko od Goražda, a već u junu mjesecu radnici su počeli sa proizvodnjom presvlaka za sjedišta Golfa 7.

 

Danas je u toj kompaniji 1013 uposlenih radnika, koji svaki dan proizvedu 2500 presvlaka za modele Golf 7, Golf 7 Plus, Golf 6 i Golf 6 Plus. Iako šestu generaciju Golfa zamjenjuje nova, nedavno presdtavljena sedma generacija, uposlenici Preventa će do početka naredne godine proizvoditi presvlake za Golf 6, kako bi se pratio trend proizvodnje ovog automobila za tržište Južne Amerike.„Velika nam je čast što presvlake za Golf 7 dolaze upravo iz Goražda. Tačnije, 97 %  presvlaka za sve Golfove 7 u svijetu dolazi iz Goražda, dok 3 % dolazi iz Preventa iz Zenice, gdje se prave kožne presvlake. Dakle svi novi Golfovi u sebi imaju bosanskohercegovački proizvod“ – rekao je Ismir Omeragić, brand menager Volkswagena u BiH.Osim presvlaka za automobile u Goraždu Prevent proizvodi i HTZ opremu za radnike, u kojoj se ističu gumene rukavice, koje su na svjetskom tržištu dobro prihvaćene. Podatak da se Preventove rukavice kopiraju i prodaju pod logom ove firme kao falsifikat, najbolje ilustruje kakav kvalitet posjeduju proizvodi iz ove firme. 

Datum objave: 26/11/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook