Naslovna > Automobili > Citroen > Space Tourer > Prilagođen za udobna putovanja

Citroën Holidays

Prilagođen za udobna putovanja

Životni stil »Van Life« postao je pravi društveni fenomen koji ljudima omogućuje da putovanja dožive na drugačiji način...

Na sajmu CMT u Stuttgartu, predstavljen je kamper Citroën Holidays koji je pažljivo osmišljen do najsitnijih detalja kako bi pružio udobno i opušteno putovanje. Ovaj kamper nudi svojim putnicima četiri udobna ležaja, kompletnu kuhinju, prenosni sto, podizajući krov, okretna prednja sjedala i mnoge druge funkcionalnosti. Dizajniran je za avanture i bijeg u nepoznato, ali zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama i novom servo volanu, takođe je praktičan za svakodnevnu upotrebu. Citroën Holidays takođe je opremljen najnovijom generacijom sistema pomoći u vožnji koji promovišu dobrobit putnika. Njegov kompaktan dizajn i praktično rukovanje čine ga izuzetno pogodnim za svakodnevnu upotrebu, dok istovremeno pruža slobodu istraživanja svijeta u potpunom miru. Ovaj kamper kombinira funkcionalnost s udobnošću, nudeći putnicima svestran i ugodan prostor za putovanje i istraživanje.

 

 

 


"Mobilni smještaj", pruža putnicima obilje slobode, omogućavajući im ugodnu noć i buđenje u srcu prirode. Osim toga, podstiče odgovorni turizam s fokusom na obližnje regije i kontrolu vlastitih troškova. Kako bi zadovoljili ovu rastuću potražnju na tržištu, Citroën, već poznat po prostranim i funkcionalnim modelima za udobno putovanje, uveo je model Citroën Holidays u saradnji s vrhunskom firmom za preradu vozila, Bravia Mobil. Proizveden na temelju modela SpaceTourer, Citroën Holidays ostaje vjeran Citroën filozofiji podsticanja slobode kretanja, dijeljenja i dobrobiti unutar vozila. Ovaj model je pažljivo dizajniran do najsitnijih detalja kako bi korisnicima pružio nezavisnost tokom putovanja. S visokim nivoom modularnosti, vozilo omogućava korisnicima nova iskustva na potpuno neočekivanim mjestima, pružajući udobnost i udobnost.

 

 

Još jedna važna prednost vozila Citroën Holidays je njegova velika svestranost. Iako je dizajniran za avanture, istovremeno je izuzetno praktičan za svakodnevnu upotrebu. Ovo vozilo može lako obavljati sve dnevne zadatke, a u trenutku može se transformisati u pravog avanturistu. S kompaktnom duljinom od 4,98 metara, izuzetno je jednostavno rukovati i manevrirati, što dodatno olakšava korištenje. Novi električni servovolan, zamjenjujući elektrohidraulički, dodatno poboljšava agilnost vozila, smanjujući potrebnu snagu. Kuhinja i WC su uklonjivi, što omogućava da se vozilo lako transformiše u vozilo za dnevne zadatke koje može udobno prevesti do četiri osobe i pritom pružiti dovoljno prostora za puno prtljaga. Ova prilagodljivost čini Citroën Holidays izuzetno korisnim i funkcionalnim vozilom koje zadovoljava različite potrebe putnika. Za Citroën Holidays dostupna su dva dizel motora: BlueHDi 145 u kombinaciji sa 6-stepenim ručnim mjenjačem i BlueHDi 180 u kombinaciji sa 8-stepenim automatskim mjenjačem. Efikasni motori visokih performansi omogućavaju vozilu da savlada velike udaljenosti i otkrije nove teritorije bez ikakvih ograničenja. Citroën Holidays iskorištava sve karakteristike novog modela SpaceTourer, koji je upravo lansiran i može se pohvaliti snažnim karakternim linijama.

 


Njegov moderni dizajn odražava novi identitet marke Citroën, a prednji dio vozila krasi najnoviji logotip i obnovljeni svjetlosni potpis. Citroën Holidays predstavlja luksuzni kombi s snažnim izgledom, čistim linijama i opremljen efikasnim motorima. Osim što je izuzetno cijenjen u urbanim sredinama, ovaj kombi je idealan za istraživanje svijeta. Dostupan će biti u pet boja modela SpaceTourer. Kaolin bijela, Perla Nera crna, Acier siva, te nove boje Titane siva i Kapari zelena dodaće raznolikost izboru boja. Unutrašnjost vozila obuhvaća inovativnu armaturnu ploču čiji je dizajn ne samo elegantan, već i iznimno praktičan.

Datum objave: 30/01/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook