Naslovna > Izdvajamo iz sadrzaja > Pristupačna opcija za ljubitelje hiperautomobila

Aion Hyper GT

Pristupačna opcija za ljubitelje hiperautomobila

Svojim aerodinamičnim dizajnom i visokim nivoom autonomije, očekuje se da će ovaj automobil biti popularan među onima koji traže visok nivo pouzdanosti i sigurnosti u svojim vozilima...

Aion Hyper GT je hiperautomobil koji je predstavljen od strane kineske kompanije GAC na salonu automobila u Gvangžuu. Ovaj model sedana dugačak pet metara ima impresivan izgled, sa prednjim vratima koja se otvaraju pod uglom od 43 stepena i zadnjim vratima bez ramova za prozorska stakla. Prednje svjetlosne grupe su izrađene u tehnologiji matriksa, a u poklopcu prtljažnika je ugrađeno podizajući spojler. Usisnici za vazduh su aktivni u prednjem braniku, a koeficijent otpora vazduha je deklarisan na nivou Cx 0,19, što je jedan od najnižih na tržištu i čini ovaj automobil izuzetno aerodinamičnim.

 

 

 


Model Hyper GT takođe ima autopilot i očekuje se da će dobiti sertifikat za klasifikaciju kao Level 3 autonomno vozilo. Unutrašnjost je opremljena sa mnogim modernim tehnologijama, uključujući ekran od 22 inča za vozača i 12,3 inča za suvozača. Aion Hyper GT će biti ponuđen po cijeni od oko 50.000 dolara, što je značajno manje od cijene prototipa hiperautomobila Aion Hyper SSR od oko 240.000 dolara. Ovaj hiperautomobil je dostupan u maloj seriji i namijenjen je onima koji vole superautomobile, ali ne mogu ili ne žele da plate višu cijenu. Aion Hyper GT je hiperautomobil koji će sigurno privući pažnju svih ljubitelja automobila sa svojim izgledom i performansama.

Datum objave: 03/01/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook