Naslovna > Automobili > McLaren > P1 > Prodato 250 primjeraka ovog superautomobila

McLaren P1

Prodato 250 primjeraka ovog superautomobila

Iz kompanije McLaren su potvrdili da je 250 primjeraka ovog superautomobila prodato, uprkos njegovoj visokoj cijeni od 866.000 funti…

Automobil koji je na nekin način izazvao veliko oduševljenje na ovogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi, može da se sa ponosom pohvali velikim interesovanjem za model P1. Iz McLarena je sada i zvanično potvrđeno – od ukupne planirane proizvodnje od 375 primjeraka na tržištu, prodato je već 250 primjeraka ovog superautomobila.

 

Šef marketinga McLarena, Greg Levin, potvrdio je ovu vijest, dodavši da ni cijena od 866.000 funti nije spriječila najveće zaljubljenike u ovaj model da njime obogate svoj vozni park. Uz to je još dodao da McLaren planira da nastavi sa proizvodnjom ovavkih i sličnih modela.

 

McLaren je počeo da prima dosta narudžbi za automobil P1 nakon što je upravo otkriven u Ženevi, na ovogodišnjem sajmu automobila. Levin je takođe dodao da se o ovom automobilu najviše govorilo i u svim medijima koji su ovaj sajam propratili.

 

Iako je prodaja P1 modela već počela u Evropi, s obzirom na ekonomske probleme sa kojima se suočave region, kompanija Mclaren je ipak krenula u uspješnu potragu za kupcima. Automobil se zasada dobro prodaje u SAD-u, a veoma brzo je plasiran i na tržište Tajvana, pa će na taj način pokušati i da osvoji Azijsko tržište.

 

Prve isporuke ovog automobila kupcima koji su ga već kupili predviđene su za 22.avgust ove godine. 

Datum objave: 04/05/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook