Naslovna > Vijesti > Proizeden prvi Renault u fabrici u Alžiru

Glavni proizvod limuzina "simbol"

Proizeden prvi Renault u fabrici u Alžiru

Francuski proizvođač automobila Renault otovorio je više stotina miliona evra vrijednu fabriku u Alžiru, bivšoj francuskoj koloniji u čijem je vlasništvu 51 odsto akcija fabrike početnog godišnjeg prozivodnog kapaciteta od 25.000 vozila ...

Postrojenje će prozivoditi limuzinu "simbol", koja se prodaje mahom na tržištima koja ne preferiraju hečbek modele, prenosi agencija Frans pres. Početni proizvodni kapacitet od 25.000 automobila godišnje bi vremenom trebalo da poraste na 75.000 vozila. Proizvodnja je namjenjena alžirskom tržištu, drugom po veličini u Africi, koje godišnje uvozi više od 400.000 automobila. Francuski ministri spoljnih poslova i ekonomije Loren Fabijus i Emanuel Makron su zajedno sa alžirskim premijerom Abdelmalekom Selalom prisustvovali silasku prvog automobila sa proizvodne trake u postrojenju u drugom po veličini alžirskom gradu Oranu.

 


Sporazum o zajedničkom poduhvatu potpisan je u decembru 2012. tokom posjete francuskog predsjednika Fransoe Olanda Alžiru. Izvori iz Alžira navode da će ukupna ulaganja u fabriku iznostiti oko 800 miliona evra. Reno takođe ima fabriku automobila u susjednom Maroku, gdje je prošle godine proizvedeno 100.000 vozila, od kojih je 90 odsto izvezeno.

Datum objave: 11/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook