Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > A Klasa > Prva fotografija nove A klase

Mercedes

Prva fotografija nove A klase

Čini se da je Mercedes započeo sa aktivnostima na snimanju reklamnog materijala za svoju novu A klasu, kada je ova fotografija i nastala

Mercedes je zvanično potvrdio da će svoju petovratnu izvedbu nove A klase zvanično predstaviti u Ženevi ove godine. Ova fotografija nam i prije premijer otkriva određene detalje i pokazuje kako izgleda novi Mercedesov model. Atraktivan prednji dio automobila, skladne boćne linije i veliki alu točkovi, A klasu čine ljepšu no ikada.

 

No, nismo baš sigurni da ovdje nije riječ o najavljivanoj AMG verziji ovog automboila ili pak varijanti sa AMG sportskim paketom opreme. Nagađa se da bi A klasa u AMG varijanti trebala biti pokretana novorazvijenim četverocilindričnim turbomotorom od 300 KS, dok neke kolege u Njemačkoj plasiraju informaciju da će takav motor isporučivati i 340 KS i to na sve točkove. Najmanji agregat za AMG bi trebao imati svega 1,2 litra zapremine. Nova A klasa će se prvo prikazati u petovratnoj izvedbi, a kasnije će se pojaviti i trovratna varijanta ovog modela. Još se zna da će automobil biti izgrađen na MFA platformi a iz Mercedesa su najavili prostraniju unutrašnjost opremljenu bogatijim materijalima. 

Datum objave: 03/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook