Naslovna > Automobili > Volkswagen > T7 > Prve fotografije novog Transportera na bazi Ford Transita

VW T7

Prve fotografije novog Transportera na bazi Ford Transita

Po svemu sudeći novi video nagovještava nasljednike T6.1, vjerovatno s imenom T7, koje nikada zvanično nije korišćeno za novi Multivan. Model će biti predstavljen u potpunosti u proljeće 2024. godine...

Volkswagen Commercial Vehicles usklađuje program kombija za budućnost, te je tako od sada, fokus na tvrdnji "pravi za svakoga". Jedan kombi postao je tri: Transporter, Multivan i ID. Buzz. Novi Multivan sa opcionim plug-in hibridnim pogonom označio je početak 2021. godine. Slijedila su ga tokom 2022. godine potpuno električni ID. Buzz i ID. Buzz Cargo (nosivost 638 kg). Sada je počelo odbrojavanje za treći novi autobus: Transporter i verzija shuttle iz serije, Caravelle. Prema VW-u, "komercijalna vozila sa ultra-modernim pogonom i sistemima pomoći i nosivošću od preko tone."

 

 

 


Novi Transporter je izgrađen na platformi koju je razvio Ford i dijeli karakteristike sa novim Transit Custom. Ovaj asortiman može se kombinovati sa turbo dizel motorima (TDI) kao i plug-in hibridnim pogonima (eHybrid) i čisto električnim pogonima (e-Transporter i e-Caravelle).


 

Datum objave: 12/12/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook