Naslovna > Automobili > Honda > Accord > Prve slike novog Accorda

Honda

Prve slike novog Accorda

Sa četiri oficijelne slike novog Accorda u limuzinskom i kupe izdanju Honda je zagolicala maštu svojih obožavalaca...

Japanska Honda je na svojoj oficijelnoj internet stranicu premijerno otkrila po dvije slike devete generacije Accorda u limuzinskoj i kupe varziji. U odnosu na prethodnika novi Accord donosi smireniji dizajn, za kojeg u Hondi tvrde da bi trebao da se svidi širem krugu kupaca nego što je to do sada bio slučaj.

 

S druge strane enterijer bi trebao biti ogledalo futurističkih rješenja koja se mogu naći u nekim od aktuelnih Hondinih modela, sa mnogim zanimljivim savremenim sistemima. Dizajn enterijera, ali i pojedinačni elementi koji će se naći u njemu za sada se drže u strogoj tajnosti, kao i datum i mjesto svjetske premijere novog Accorda.

 

Ono što se zna je da bi u enterijer novog modela trebalo biti komforniji, sa posebnim naglaskom na udobnost vožnje. Ovaj podatak utoliko je zanimljiviji kada se zna da je Honda objavila da će novi Accord biti kraći od prethodnika. Skraćivanju automobila pribjeglo se u potrazi za boljom dinamikom vožnje i izraženijim sportskim performansama, koje su oduvijek bile odlika svih Hondinih automobila. Novi Accord na američkom tržištu bi se trebao pojaviti do kraja jeseni, a kada ćemo ga vidjeti u Evropi za sada je još nepoznato. 

Datum objave: 09/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook