Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > E klasa > Prve špijunske fotografije modela naredne generacije

Mercedes-Benz E Klasa

Prve špijunske fotografije modela naredne generacije

Model šeste generacije po prvi put uslikan je tokom testiranje negdje na ulicama Južnje Evrope, testno vozilo je bilo prekriveno jakom kamuflažnom maskom, što se i moglo očekivati s obzirom da su u Mercedesu tek ušli u razvoj ovog modela...

Iako je Mercedes predstavio redizajniranu verziju trenutne generacije za 2021. godinu, u kompaniji ne žele da gube vrijeme pa su nedugo zatim krenuli u projekat razvoje modela E Klase naredne, šeste generacije. Međutim ovaj model se ne treba očekivati prije 2023. ili 2024. godine, a radovi su još uvijek u početnoj fazi. To se može zaključiti i na osnovu prvih špijunskih fotografija, na kojima se vidi testno vozilo prilikom vožnje negdje na jugu Starog kontinenta. Čitava spoljašnjost automobila u potpunosti je prekrivena gustim slojem kamuflažne maske, pa se tako ne mogu prepoznati pojedinačni detalji.

 

 

 

 

 


Na slikama se može vidjeti da dizajn prednjeg kraja izgleda evolutivno u svom stilu, sa prepoznatljivom maskom hladnjaka sa čijih strana se nalaze farovi koji bi zapravo mogli biti završno dizajnersko rješenje, mada ostaje još da se vidi. Ispod se nalazi kamuflirani branik koji ima neki oblikovni stil, gdje se obično nalaze donji usisni otvori. Ovo može biti obloga dizajnirana da sakrije stajling branika ili nešto sasvim drugo. Stražnji dio je još više kamufliraniji od naličja i jedini detalj koji se može razaznati su privremena svjetla, koja će sigurno biti izmjenjena u budućnosti. Unutrašnjost kabine bi u slučaju modela naredne generacije, trebala biti opremljena standardnim postavkama sa sadašnja vozila Mercedesa. Dakle najvjerovatnije će centralna konzola sadržavati spojenu ploču sa instrument tablom i multimedijalnim sistemom, te velikim broj tehnološki naprednih sistema i opreme. Trenutno nema nikakvih informacija o mehaničkim postavkama i paleti pogonskih sklopova, ali za očekivati je da ponuda bude veoma široka, sa hibridnim, priključno-hibridnim i električnim verzijama, ali i performantnom AMG verzijom, koja će po običaju sstići poslije regularnog modela.

Datum objave: 02/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook