Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Prve zvanične fotografije redizajniranog modela

Volkswagen Golf R

Prve zvanične fotografije redizajniranog modela

Volkswagen i dalje pruža raznoliku ponudu Golfa u Evropi i drugim dijelovima svijeta, uključujući GTE plug-in hibridni hatchback visokih performansi, kao i dizelske modele...

Dolazak redizajniranog Golfa R očekuje se sredinom 2024. godine, a kompanija iz Wolfsburga je već objavila prve zvanične fotografije na kojima je prikazan snažni hatchback s pogonom na sva četiri točka "zaštićen" plavom folijom kako bi se sakrile promjene u dizajnu. Sudeći prema dostupnim slikama, došlo je do suptilnih promjena, no Golf R i dalje zadržava prepoznatljiv izgled.

 

 

 

Volkswagen nije otkrio detalje o novom flagship Golfu, ali je sigurno da je razlika u snazi između modela GTI i R smanjena dolaskom facelifta. GTI je dobio dodatnih 20 KS, te sada razvija 265 KS, dok odlazeći Golf R isporučuje 320 KS. Evropljani su dobili i snažniju R 333 model s 333 KS, kao i Golf R karavan, što nije dostupno na sjevernoameričkom tržištu. Međutim, Golf R je na Starom kontinentu moguće kupiti isključivo s DSG mjenjačem, dok se američka verzija može pohvaliti i manuelnim mjenjačem. Ipak, i to se promijenilo, a GTI je također dostupan samo s DSG mjenjačem. Reinhold Ivenz, šef odjela Volkswagen R, najavio je predstavljanje redizajniranog Golfa R za ljeto. 

Datum objave: 29/01/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook