Naslovna > Automobili > Nissan > GT-R > Prvi GT-R u BiH

U Mostaru

Prvi GT-R u BiH

Mostarsko preduzeće Guma M, koje prodaje vozila marki Renault, Nissan i Dacia, ovih će dana isporučtiti bosanskohercegovačkom kupcu potpuno novi Nissan GT-R

U Bosni i Hercegovini neki automobili su zaista prepoznatljvi. Ljubitelji četverotočkaša odmah će spomenuti dva SLS-a u našoj zemlji, te nedavno predstavljenog Ferrarija FF-a koji se također viđa na bh tablama. Sada će im se pridružiti još jedna zvjerka. Riječ je o Nissanu GTR-u, automobili sa toliko sportskog karaktera da ga mnogi smatraju najboljim u toj klasi. Automobil je prije isporuke neimenovanom bh državljaninu bio izložen kod Renault-Nissan trgovca u Mostaru, u preduzeću Guma M, gdje smo našli ovu pravu zvjerku.

 


Vlasnik je bh. državljanin koji je očito vrlo dobro upoznat sa pozadinom modela koji svojim performansama sije strah i trepet čak i u društvu superautomobila, a kako saznajemo, ovo mu nije prvi Nissanov sportaš.Ovaj GT-R sa slike prvi je u BiH, a sposoban je za stvari koje izgled i ne sugerira. Tajna posebnosti GT-R-a je u njegovom ovjesu koji mu dozvoljava nevjerojatno visoke brzine kroz zavoje, a nemalu ulogu igra i 3.8-litarski šestak sa dva turba, snažan oko 550 konja..., kažemo 'oko' jer je svaki GT-R pod haubom drukčiji, ovisno o tomu koji je inženjer radio na njemu.-rekao je Davorin Vidačković, voditelj marketinga u mostarskom Guma M.
Dakle ovaj jedinstveni automobil sa oko 550 KS i mogućnošću ubrzanja do 100 km/h za manje od 3 sekunde, uskoro će „grmiti“ bosanskohercegovačkim putevima. Vlasniku želimo mnogo sreće uz mnogo ugodno pređenih kilometara, uz želju da ovakvih i sličnih automobila u našoj zemlji bude sve više. 

Datum objave: 19/05/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook