Naslovna > Vijesti > Prvo vlastito vozilo

Dongfeng Fengshen L60

Prvo vlastito vozilo

Dongfeng Peugeot Citroën Automobiles (DPCA) u tvornici Wuhan 1 započinje industrijsku proizvodnju Fengshen L60, prvog vlastitog vozila marke ...

Zajedničko poduzeće DPCA grupa PSA Peugeot Citroën i Dongfeng Group (DFG) u Kini, započelo je ovog mjeseca u tvornici Wuhan 1 proizvodnju modela Dongfeng Fengshen L60. Tim će velikim pothvatom DPCA moći ostvariti svoj cilj da u Kini i u državama članicama organizacije ASEAN do 2020. godine proda 1,5 miliona automobila. Prvo vlastito vozilo marke DPCA, Dongfeng Fengshen L60, limuzina iz segmenta C, razvili su DPCA i DFG uz tehničku podršku grupe PSA Peugeot Citroën.

 

DPCA proveo je upravljanje projektom, razvoj modela, kupovinu dijelova i materijala te industrijsku proizvodnju. Dongfeng Fengshen L60 prodavat će se u Kini od 2015. godine putem mreže marke Fengshen.Osnivanjem Dongfeng Peugeot Citroën International (DPCI), novog društva za aktivnosti distribucije i usluga marki Peugeot, Citroën i Fengshen u zemljama ASEAN-a, DPCA sada ubrzava svoj međunarodni razvoj. Cilj DPCA-a je prodaja 1,5 miliona automobila u Kini i u državama ASEAN-a do 2020. godine. DPCA je 2014. u Kini prodao 704.000 vozila, što je 28 % više ako se uporedi sa 2013. godinom.

Datum objave: 11/03/2015
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook