Naslovna > Automobili > Citroen > C5 > Radikalne promjene i na C5 modelu

Citroen C5

Radikalne promjene i na C5 modelu

Citroen je potvrdio da će novi automobil predstaviti 12. aprila, a riječ je o potpuno novom C5 modelu, mada još uvijek nije poznato da li će nositi poznatu C5 oznaku...

Bez obzira šta neko misli o Citroenovom dizajnerskom jeziku, činjenica je da nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U franckuskoj kompaniji nemaju namjeru bilo šta mijenjati pa će tako sa novim C5 modelom nastaviti u potpuno novom dizajnerskom smjeru. C5 se vraća kao kombinacija nekoliko stilova karoserije, pa je teško reći da li se radi o karavanu, limuzini, crossoveru, odignutom hatchbacku, ali čini se da C5 kombinuje upravo sve ove forme. U novom teaser videu Citroen je blago otkrio dizajn novog C5, koji će debitovati 12. aprila.

 

 


Novi C5 će biti čini se idealan automobil za sve one koji žele da se voze u prostranom automobilu, a da se pritom u potpunosti izdvajaju iz mase. Kombinovaće praktičnost hatchbacka i karavana sa većim klirensom kao kod SUV vozila, dok će krovna linija uglavnom podsjećati na limuzine. Direktor proizvoda i strategije Citroena Laurence Hansen nazvao ga je ,,veoma različitim, vrlo udobnim, sjajnim automobilom“. Što se tiče samog naziva, još uvijek je upitno da li će novi model nositi uopšte C5 naziv, jer se u teaser videu pominje ,,E43“ oznaka. Bilo kako bilo, sve informacije biće dostupne 12. aprila ove godine, a prodaja će najvjerovatnije početi u drugoj polovini godine.

Datum objave: 09/04/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook