Naslovna > Automobili > Land Rover > Range Rover Sport > Range Rover Sport SVR

Zvanično

Range Rover Sport SVR

Na Pebble Beach događaju Lange Rover zvanično predstavlja svoju novu kreaciju, model Range Rover Sport SVR koji je opisan kao najdinamičniji Land Rover ikada proizvede

Range Rover Sport SVT karakterističan je po novom prednjem braniku sa velikim usisima za zrak koji hladi dva interkulera.  Osim novog branika model ima i novu rešetku na motoru, posebne ventilacione otvore na blatobranima, te dodatke na bočnim stranama vozila koji mu daju još jaču muskulaturu. 

 

Ljubitelji automobila u odnosu na standardni model, primjetit će i promjenu na točkovima, koji s u narasli na 21 inč i imaju  na sebi  Continental Cross Contacts pneumatike za sva godišnja doba.  U Kabini vozila su  prepoznatljivi detalji, sa izmjenama poput novih prednjih i zadnjih sportskih sjedišta i SVR oznakama. Ispod poklopca motora je 5.0-litarski V8 agregat sa 550 KS i 680 Nm obrtnog momenta (za 40ks i 55Nm više u odnosu na Range Rover Sport Supercharged). Motor je povezan sa sportski tjuniranom osmostepenom automatskom transmisijom i sistemom pogona na sva četiri točka koji omogućava crossoveru da ubrza od 0 do 100km/h za 4.5 sekundi prije nego što dostigne elektronski ograničenu brzinu od 260 km/h.

Datum objave: 11/08/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook