Naslovna > Automobili > Audi > A3 > Redizajn donio i Allstreet verziju

Audi A3

Redizajn donio i Allstreet verziju

Novi model je osvježen sa četiri svjetlosna potpisa koji se mogu podešavati na LED dnevnim svjetlima. Svi automobili dolaze opremljeni bogatom standardnom sigurnosnom opremom, koja uključuje sisteme poput izbjegavanja sudara, asistencije pri promjeni trake, adaptivni tempomat i mnoge druge funkcije...

Audi je unaprijedio model A3 fokusirajući se na Sedan i Sportback verzije, dok su kupci u Evropi dobili i povišenu verziju, A3 Allstreet. Novi A3 je dobio osvježen izgled s redizajniranom prednjom maskom koja sadrži ravniju i širu Singleframe rešetku, kao i dva usisnika vazduha i prednji spliter, što daje utisak nižeg automobila. Dizajn je inspirisan RS modelima, što se najbolje vidi u novom dizajnu branika i difuzora. A3 Allstreet se izdvaja svojim robusnim izgledom - vješanje je podignuto za 15 mm, a veći točkovi pridonose klirensu od 30 mm. Standardno opremljen 17-inčnim naplacima, ali su opcionalno dostupne i veće 18 i 19-inčne felge. Audi je uvrstio krovne nosače i crne lukove točkova u standardnu opremu, dok je opcionalno dostupan elektronski sistem zatvaranja prtljažnika i uklonjiva vučna kuka.

 

 

 

 

Unutrašnjost je takođe prošla kroz promjene, uključujući nove ventilacione otvore, unutrašnje osvjetljenje i redizajniranu centralnu konzolu sa podesivim naslonom za ruku. Zvučnici su premješteni kao dio opcionalnog Sonos ozvučenja, a koriste se i dekorativni umeci od tkanine napravljene od 100 posto recikliranog poliestera. Svi modeli dolaze s 10,1-inčnim infotainment ekranom i četiri USB-C porta za punjenje. Na određenim tržištima poput Velike Britanije, kupci mogu dodati adaptivni tempomat i asistenciju dugih svjetala putem myAudi aplikacije kroz mjesečnu, polugodišnju, godišnju, trogodišnju ili doživotnu pretplatu.

 

 

U Evropi, ponudu otvaraju 35 TFSI verzije, koje pokreće 1,5-litarski benzinac s blagom hibridnom tehnologijom. Ovaj motor razvija 150 KS i uparen je sa sedmostepenim S tronic mjenjačem, dok će 6-stepeni manuelni mjenjač biti dostupan nešto kasnije. Tu je i 35 TDI s 2,0-litarskim dizelskim motorom, koji takođe ima 150 KS i sedmostepeni S Tronic automatski mjenjač. Dodatni benzinski, dizelski i plug-in hibridni modeli biće dodani u ponudu u budućnosti. Cijene u Evropi počinju od 35.650 evra za A3 Sportback, dok je za Sedan potrebno izdvojiti još 800 evra.

Datum objave: 14/03/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook