Naslovna > Automobili > Hyundai > Sonata > Redizajn osme generacije donio radikalne promjene u dizajnu

Hyundai Sonata

Redizajn osme generacije donio radikalne promjene u dizajnu

Hyundai planira da prikaže Sonata model od 30. marta na Seul Mobility Showu, gdje se očekuje da objavi detalje o tehničkim specifikacijama. Špijunske fotografije su otkrile prototip sa naljepnicom koja označava AWD, ali ništa još nije zvanično...

Iako se obično značajne promjene u dizajnu dešavaju kada automobil prelazi na sljedeću generaciju, Hyundai Sonata (koja nije dostupna u Evropi) je tehnički redizajn osme generacije modela lansiranog 2019. godine. Najuočljivija novost je naprijed gdje je srednje velika limuzina dobila široku LED traku svjetla u istom stilu kao Kona krosover, Staria MPV i veća Grandeur limuzina. Zvanične fotografije pokazuju standardni model i sportski izgledajući N Line.

 

 

 


Privlačniji od ova dva dobija novi dizajn za izduvne cijevi i ekskluzivne aluminijumske naplatke od 19 inča. Hyundai je takođe revidirao zadnja svjetla sa ravnijim dizajnom, s obzirom na to da se svjetlosni potpis više ne proteže do gornjeg dijela poklopca prtljažnika. Osim toga, H oznaka je pomjerena malo niže, ispod trake svjetla. Oba, standardni i N Line model, dobijaju redizajnirane branike što zadnjem dijelu daje malo agresivniji izgled.

 

 

Značajne promjene su se dogodile i unutar kabine, gdje je Sonata prvi Hyundai koji ima luksuzni zakrivljeni displej u stilu BMW-ovog iDrive 8. Digitalna instrument tabla od 12,3 inča zajedno sa infotainment ekranom iste veličine su zatvoreni u zakrivljenom staklu. Iako je BMW uklonio prečice do postavki klime, ovdje je i dalje dostupna posebna kontrolna tabla za HVAC, ali sada sa kontrolama osjetljivim na dodir.

 

 

 

Druge izmjene su u dizajnu otvora za vazduh, novi volan sa četiri tačke (H u Morseovom kodu) i selektor brzina pomjeren na upravljač kako bi centralna konzola imala čistiji izgled. Time je Hyundai mogao da produži centralni naslon za ruku i doda naslon za dodatnu udobnost vozaču. Sveukupno, čini se da je kvalitet unutar kabine porastao za nijansu sa ovim redizajnom.

Datum objave: 27/03/2023
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook