Naslovna > Automobili > Dacia > Duster > Redizajnirani Duster na indijskom tržištu

Renault-Nissan-Dacia

Redizajnirani Duster na indijskom tržištu

Francuski proizvođač na indijskom tržištu će ponuditi redizajnirano izdanje rumunskog SUV-a Duster pod znakom Renaulta...

Grupacija Renault-Nissan-Dacia objavila je da planira započeti proizvodnju i prodaju redizajniranog izdanja rumunskog SUV-a Duster na tržištu Indije. Zbog puno veće popularnosti Renaulta u ovoj azijskoj zemlji čelnici grupcije su odlučili da Duster prodaju pod logotipom Renaulta.

 

 

Za potrebe indijskog tržišta Renault Duster će se proizvoditi u koncernovskoj tvornici smještenoj u gradu Chennai, svojevrsnoj velikoj industrijskoj zoni na sjeveroistoku Indije. U ovoj tvornici Duster sa upravljačem na desnoj strani bi se trebao proizvoditi i za tržište Velike Britanije. Podsjećamo da će se ovaj model na „ostrvu“ prodavati pod logom Dacie. 

 

 

Indijski Duster neće se razlikovati od onih koji se proizvode u Rumuniji ni u mehaničkom ni u pogonskom pogledu, a u opticaiju će biti provjereni 1.6 litarski benzinski agregat i 1.5 dCi dizelaš. Međutim, razlika ima i one se u prvom redu tiču dizajna i činjenice da će Indijci Duster dobiti sa potpuno redizajniranim enterijer, na koji će Evropljani još malo morati sačekati.

 

 

 

Na osnovu prve fotografije koju je objavio Renault može se vidjeti da je Dusterov enterijer značajno izmjenjen. Na plastičnoj armaturi udubljena su praktična odlagališta za sitnice, središnje greben je temeljno redizajniran sa novim audio sistemom i komandama klimatizacije. Prekidači sa kojima se upravlja podizačima prozora sa središnjeg grebena prebačeni su na vrata, sjedišta su presvučena u bež kožu, dok su ukrasni umetci na vratima izvedeni u dezenu imitacije drveta.

 

 

 

Podsjećamo da se Renault Duster sa enterijerom koji je identičan indijskoj verziji već godinu dana proizvodi i prodaje na tržištu Latinske Amerike, tačnije u Brazilu. U ovoj zemlji od početka 2012. godine dostupni su i redizajnirani Sandero, te Sandero Stepway, koji takođe imaju drugačiji vanjski dizajn i enterijer u odnosu na evropske verzije. Redizajn modela koji se proizvode u Rumuniju trebao bi biti predstavljen u septembru, na Sajmu automobila u Parizu.

Datum objave: 13/07/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook