Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GLK > Rekord u segmentu SUV vozila

Mercedes

Rekord u segmentu SUV vozila

Mercedes će prethodnu godinu vezati za rekord u prodaji vozila iz SUV segmenta, te će taj rezultat pokušati ostvariti i ove godine

Mercedesova SUV vozila slave još jedan milion.  Od predstavljanja prvog SUV-a Mercedesa (G-Klasa) prije 30 godina, širom svijeta njemačka kompanija je prodala 2 miliona vozila ovog segmenta. Tu spadaju G-Klasa, M-Klasa, R-Klasa, GL-Klasa i GLK-Klasa.  „Sva naša vozila iz game u koju se ubrajaju SUV automobili su izuzetno popularna, pogotovo na američkom tlu i velikom kineskom tržištu. 

 

U ovaj segment smo ušli prije 30 godina predstavljanjem G klase, a sada nudimo pet modela, koji čine važnu okosnicu naše prodaje. Od jula 2010. godine do danas svaki mjesec sve više i više vozila iz ovog segmenta prodamo“  - rekao je Dr. Joachim Schmidt – izvršni direktor marketinga i prodaje.  Novembar prošle godine je rekordni mjesec kada je u pitanju prodaja Mercedesovih SUV vozila, ispručeno je 25 522 jedinice. Od januara do novembra širom svijeta je isporučeno 221 518 SUV vozila sa značkom Mercedesa, što je u odnosu na 2010. godinu rast od  24,3 %.  Ovaj rekordni rezultat čini SUV vozila petinom od ukupne prodaje Mercedesa na globalnom nivou.  Podsjećamo, nedavno je i sarajevski Autoline bosanskohercegovačkom tržištu predstavio novi ML koji je u posljednjih desetak godina u našoj zemlji našao 360 kupaca.  

Datum objave: 02/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook