Naslovna > Automobili > Renault > Clio > Renault Clio facelift spreman za Pariz Motor Show

Renault Clio

Renault Clio facelift spreman za Pariz Motor Show

Četiri godine nakon predstavljanja u Praizu 4. generacija Renault Clia spremna je za detaljno poboljšanje. Finalni rezultat bit će otkriven u oktobru na Pariz Motor Showu.

Što se vizuelnog identiteta tiče najviše se pažnje posvetilo svjetlosnim grupama. Po tom će receptu od septembra Clio biti dostupan sa prednjim i zadnjim svjetlima ''full LED''. Mislimo da oznaku nikome ne trebamo prevoditi...
S vanjske strane još će se moći primjetiti četiri nove boje karoserije te još neki sitniji detalji koji daju potrebnu dozu svježine.
Putnici će profitirati još boljim materijalima u unutrašnjosti te nekim vizualnim detaljima koji će podići dozu luksuza. Naravno, tu je i nekoliko opcija multimedija sistema. Preciznije, kupcima se nude tri opcije s tim da i ona najosnovnija zadovoljava većinu potreba.

 


I ponuda motora je poboljšana. Redizajnirani Clio će kao bazni motor imati 1.5 dCi sa 110 KS uparen sa manuelnim mjenjačem sa 6 stepeni prenosa. Kod benzinaca najslabija će verzija biti ona uz oznaku TCe sa pristojnih 90 KS i manuelnim mjenjačem sa, također, 6 stepeni prenosa. Uz doplatu će se moći dobiti EDC mjenjač sa dvostrukim kvačilom. Prodaja obnovljenog Clia počinje u septembru ove godine.

Datum objave: 13/06/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook