Naslovna > Automobili > Renault > Scenic > Renault Scenic Edition One

Renault

Renault Scenic Edition One

Istovremeno sa lansiranjem nove generacije Scenica Renault je predstavio ograničenu ediciju kopmaktnog monovolumena označenu kao Edition One.

Renault Scenic Edition One dolazi na bazi bogatog paketa opreme Intens. Nudi se sa sedefasto bijelom bojom karoserije i crnim krovom kao zanimljivim kontrastom. U paketu opreme standardno dolazi Bose audio sistem sa 12 zvučnika, panaoramski krov i pomoć pri parkiranju.
Unutrašnjost Editiona One je presvučena Light Grey kožnim presvlakama čime je dodatno naglašen osječaj luksuza. Nasloni na sjedištima su izvedeni tako da pružaju maksimalnu udobnost. U prednja sjedišta su instalirani sistemi za masažu, ventiliranje i grijanje što uz električno podešavanje i memorije pozicija garantuje vrhunski ugođaj tokom vožnje.

 


Uz specijalnu ediciju Scenic će odmah na početku prodaje biti dostupan sa četiri nivoa opreme: Life, Zen, Busuness i Intens. Sigurnosni paket kao i asistencije vozaču su potpuni. Izdvojimo ''čitanje'' saobraćajnih znakova i samostalno kočenje u slučaju nužde. Istaknimo da je sve navedeno dostupno od najnižeg paketa opreme.
Što se ponude motora tiče ona je sastavljena od benzinskih i dizel motora čiji je raspon snage od 95 do 160 KS. Kupcima su na raspolaganju i tri mjenjača – manuelni sa 6 stepeni prenosa, EDC sa također šest brzina te EDC sa sedam brzina koji je podešen za rad sa jačim motorima.   

Datum objave: 02/09/2016
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook