Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > GT AMG > RENNtech napravio Black Series od 1051 KS

Mercedes-AMG GT

RENNtech napravio Black Series od 1051 KS

RENNtech takođe nudi blagu nadogradnju za AMG GT Black Series sa jednostavnim remapiranjem ECU-a za dodavanje 98 KS za one koji smatraju da je izlazna snaga od preko hiljadu konjskih snaga precijenjena...

RENNtech je upravo predstavio najmoćniji svjetski Mercedes-AMG GT Black Series. Snaga sportskog automobila je podešena da nadmaši snagu Mercedes-AMG One i Bugatti Veyrona. AMG GT Black Series ima 1.051 KS i 1528 Nm obrtnog momenta. Povećanje snage povećava i ubrzanje koje kod ovog GT-a iznosi nekoliko desetinki sekunde, dok je maksimalna brzina 350 km/h.

 

 

 


Za poređenje, standardna konfiguracija AMG GT Black Series je već zapanjujuća. Fabrička verzija vozila već ima 720 KS i 590 Nm obrtnog momenta koji dolazi od AMG-ovog ručno izrađenog 4,0-litarskog bi-turbo V8 u partnerstvu sa sistemom pogona na zadnje točkove i sedmostepenim automatskim mjenjačem sa duplim kvačilom. Sve to ubrzava auto od 0 do 100 km/h za samo 3,2 sekunde i dovoljno je za maksimalnu brzinu od 325 km/h.

 

 

 

Poboljšanja performansi su dopunjena nekim aerodinamičnim modovima sastavljenim od novih aluminijumskih naplataka koje RENNtech opisuje kao „fokusirane na stazu“ i „elegantna alternativa OEM točkovima“ i dodatnim umetcima od ugljeničnih vlakana na karoseriji. Uključuje i opcioni kavez koji se može uskladiti sa bojom automobila, kao i trkačke pojaseve.

Datum objave: 22/06/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook