Naslovna > Suzuki > Ignis > Restilizovani Ignis uskoro na tržištu

Suzuki Ignis

Restilizovani Ignis uskoro na tržištu

Suzuki je lansirao na tržište svoj redizajnirani crossover Ignis sa manjim faceliftingom, ali uz pregršt stilskih revizija i ažurirani „blagi“ hibridni pogonski sklop...

 

Restilizacija vanjskog dijela obuhvata novu rešetku hladnjaka, ažurirani prednji i zadnji branik i veliki izbor nijansi karoserije. Restilizovani Ignis takođe zadržava zatamnjene A i B stubove, oblik poklopca motora i zakošeni C stub od odlazećeg modela. U kabini su takođe dostupne nove nijanse boja enterijera i presvlaka sjedišta, a tu je i ažurirana analogna instrument tabla.

 

 

Suzuki je unapredio Ignisov 1,2-litarski četvorocilindarski benzinski agregat DualJet, dodajući mu nove dizne, varijabilni ventilski sistem, novu uljnu pumpu i poboljšano hlađenje klipa u cilindru. Ovaj pogonski agregat je opcionalno dostupan sa CVT mjenjačem umjesto dosadašnje AGS transmisije. Ova unapređenja pogonske jedinice nisu uticala na promjenu performansi, tako da Ignis i dalje ima 90 KS. Dodatna težina baterije je povećala vrijeme za postizanje ubrzanja od nule do 100 km/h sa 11,4 na 12,4 sekunde. Novi Ignis je malo ekonomičniji od prethodnika, sa potrošnjom goriva od 5,1 litru na pređenih 100 km u odnosu na prijašnje 5,3 litre.

 

 

Restilizovani Ignis će biti dostupan sa poboljšanim „blagim“ 48V hibridnim sistemom sa baterijom većeg kapaciteta. Kao i kod prethodnika, sistem prikuplja energiju koja se inače gubi usporavanjem kako bi pomogao benzinskom agregatu pri ubrzavanju u cilju manje potrošnje goriva i emisije izduvnih gasova. Novi Suzuki Ignis bi trebao biti dostupan kupcima na evropskom tržištu od aprila ove godine, kada će se znati i konačna cijena po jedinici.

Datum objave: 05/03/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook