Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > S Klasa > Revolucionarna rješenja
FOTO GALERIJA (6)

Mercedes S Klasa 2021.

Revolucionarna rješenja

U medijima ovih dana kruže špijunske fotografije nove generacije Mercedesa S Klase koje otkrivaju gotovo sve detalje enterijera i eksterijera....

Prema objavljenim fotografijama dizajn karoserije je doživio evolucijski „korak naprijed“ pojedinim rješenjima preuzetim od više novih modela iz Mercedesove ponude. Ovakvo dizajnersko rješenje je u međuvremenu izazvalo brojne pozitivne i negativne komentare na društvenim mrežama, ali u suštini ukupni profil, veličina i oblik nove S Klase se neće previše mijenjatu u odnosu na prethodnu generaciju.

 

 

 

Na prednjem dijelu dominira šestougaona rešetka hladnjaka sličnih dimenzija kao na aktuelnoj generaciji S Klase, međutim zbog prednjih svetlosnih grupa oštrijeg oblika ona djeluje dosta veće. Svjetlosne grupe su slične onima na na nedavno predstavljenoj restilizovanoj E Klasi, ali zbog kamuflažnog pokrova teško je reći kakva nas sve iznenađenja očekuju. Zadnji dio vozila je takođe pretrpio radikalne izmjene u dizajnu, gdje se po prvi put na modelu S Klase nalaze svjetlosne grupe iz dva dijela – na vratima prtljažnika i šasiji.

 

 

 

 

U kabini se ističe centralno veliki centralno postavljeni displej infotaiment sistema, najvjerovatnije osjetljiv na dodir. Iza displeja se može vidjeti površina crne boje u „klavirskom“ visokom sjaju, mada u finalnoj proizvodnoj verziji se mogu očekivati opcionalne obloge od karbonskih vlakana i drveta. Detalj koji najviše „bode oči“ je displej digitalnog instrument pokazivača koji izgleda kao da je naknadno postavljen iza upravljača. Iza njega se nalazi dosta praznog prostora, a da li se radi o namjenski ostavljenom praznom prostoru ili nedovršenom enterijeru, za odgovor na to pitanje ipak treba pričekati finalnu verziju modela.

 

 

 

Kada je riječ o pogonskim jedinicama, mogu se očekivati šestocilindarski dizelski i benzinski agregati takođe sa šest ili osam cilindara. Ne bi bilo strano ni već viđeno rješenje na prethodnoj generaciji u vidu četvorocilindarske pogonske jedinice, a Maybach varijanta bi lako mogla ponijeti i dvanaestocilindarski agregat. Mercedes priprema i zasebnu potpuno električnu varijantu S Klase drugačijeg dizajna, a za očekivati je da model sa fotografija bude opremljen sa nekoliko hibridnih pogonskih sklopova.

 

 

 

Za sada sve ostaje na pretpostavkama i nagađanjima, a za tačne detalje oko nove generacije S Klase ipak treba sačekati zvaničnu prezentaciju kompanije Mercedes...

Datum objave: 13/05/2020
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook