Naslovna > Vijesti > Roadster BlueSport ipak ima budućnost

Volkswagen

Roadster BlueSport ipak ima budućnost

Prije dvadesetak dana objavljena je informacija da VW-ov roadster BlueSport neće doživjeti serijsku proizvodnju, no ovih dana dolaze nam suprotne vijesti

Volkswagenov „midle cabrio“ BlueSport bi ipak mogao doživjeti serijsku proizvodnju. Prije nešto manje od mjesec dana svi mediji su prenijeli informaciji o tome kako će BlueSport ostati samo koncept i ništa više. Međutim iz VW-a, ovih dana dolaze drugačije informacije.

 

Šef tima inžinjera ove kompanije Uli Hackenberg je rekao da su pogriješili u januaru kada su rekli da ovakva vozila nemaju budućnost na tržištu. Hackenberg je kao dokaze naveo veliko interesovanje za Toyotu GT 86 i Subaru BRZ. „Ako ljudi imaju novac za ova vozila, zašto i naš BlueSport ne bi imao budućnost“. – rekao je Hackenberg. Iz ovih se riječi da naslutiti da BlueSport ipak možda možemo vidjeti na cestama narednih godina. U Volkswagenu su izračunali da im treba 50 000 prodatih primjeraka ovog automobila, kako bi opravdali proizvodnju. Čak i ako se to desi, trebaće nam vjerovatno tri godine da vidimo neki od primjeraka na cesti. Prethodno je potvrđeno da se odustalo od „bratskih“ modela ovog automobila sa značkom Porchea i Audija. 

Datum objave: 05/02/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook