Naslovna > Automobili > Audi > Q8 > Rođendan sa 125. zvanica

ABT RSQ8-R

Rođendan sa 125. zvanica

Tuning kuća ABT ove godine slavi 125. godišnjicu postojanja te su u to ime pripremili posebno izdanje Audija RSQ8-R, koji se može pohvaliti performansama poput pravih sportskih automobila...

Da super automobili ne moraju uvijek biti ,,sportske građe“ još jednom je potvrdio ABT Sportsline, koji je razvio RSQ8-R. Automobil nudi udobnost i prostranost SUV-a, ali i ubrzanje pravog sportskog automobila od 3,4 sekunde od 0-100 km/h. Pored toga, opciono je dostupno i ,,otključavanje“ maksimalne brzine od 315 km/h. Ovaj projekat je dio proslave 125. godišnjice tuning kuće, koja je odlučila sa jednim od najbržih SUV-ova na tržištu obilježiti ovaj jubilej. Kako se radi o specijalnom izdanju i događaju, RSQ8-R biće proizveden simbolično u svega 125 primjeraka.

 

 


Nabrijani SUV prikazan je u San Marino plavoj boji te sadrži brojne sportske dodatke. Aero paket, ugljenična vlakna, redizajnirani branici, usisnici za vazduh, zadnji spojler te mnoge druge pojedinosti našle su se na Audijevom SUV-u kako bi mu dale mišićav izgled, ali i pomogle kada je u pitanju ukupna težina i aerodinamika. Ukupan izgled upotpunjen je i sa mat crnim točkovima koji dolaze u veličini od 23 inča. Kako bi ovo bio jedinstven kompletan paket, i unutrašnjost je unaprijeđena. Tu se našao ABT sportski upravljač, revidirana je centralna konzola, sportska sjedišta, te mnogi drugi detalji.

 


Korijeni ABT-a počeli su još 1896. godine u Bavarskoj. Njihov nainovativniji proizvod bila je kočija, koja se zahvaljujući pametnom mehanizmu za sklapanje, mogla koristiti i kao sanke. Ubrzo nakon toga fokus se okrenuo ka motornim vozilima, što se nije promijenilo do današnjeg dana.

Datum objave: 04/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook