Naslovna > Vijesti > Rovinj spreman za spektakl

Red Bull Air Race

Rovinj spreman za spektakl

Nova evropska trka po prvi put u svojoj istoriji najbrže avijatičarsko takmičenje dovodi u Hrvatsku...

Nova šampionska trka u najbržem avijatičarskom takmičenju na svijetu Red Bull Air Race nam se bliži, a po prvi put u istoriji dolazi u susjednu nam Hrvatsku. Ovo je druga od ukupno osam trka ovogodišnje sezone, koja će se održati 12. i 13. aprila u prelijepom Rovinju.  Dan prije službenog takmičarskog dijela, 11. aprila, biće održani treninzi.

 

Red Bull Air Race okuplja najbolje svjetske pilote, koji uz kombinaciju brzine, vještine i preciznosti, sa izuzetno brzim avionima upravljaju između 25 metara visokih vazdušnih vrata. Zahtjevna letačka staza u Rovinju biće postavljena uz sjevernu obalu, i to neposredno pored starogradskog jezgra, zbog čega će ova trka da dobije jedano spektakularno viđenje. Hiljade i hiljade gledaoca koji još uvijek mogu nabaviti karte, svjedočiće ovom jedinstvenom spektaklu.

 

U svjetskom prvenstvu sudjeluju najbolji piloti, koji upravljaju najlakšim ali i najbržim letećim avionima. Oduševljenje sigurno neće izostati. Nakon druge trke u Rovinju, Red Bull Air Race šampionat se seli prvo u Maleziju, a zatim u Poljsku, Veliku Britaniju, SAD i Kinu. 

Datum objave: 25/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook