Naslovna > Automobili > Chevrolet > Colorado > RST dolazi sa pojačanom snagom, sada proizvodi 754 KS

Chevrolet Silverado EV

RST dolazi sa pojačanom snagom, sada proizvodi 754 KS

Najveća snaga dostupna u Silverado EV RST može se dobiti samo u određenim režimima vožnje, koji se kod ovog kamioneta zove Wide Open Watts (WOW) mod, a procjenjuje se da će sprint od mjesta do 100 km/h trajati oko 4,5 sekunde...

Kada je Chevrolet predstavio Silverado EV za 2024., imao je procijenjenu maksimalnu snagu od 664 konjske snage i više od 1057 Nm obrtnog momenta. Sada, Chevrolet poručuje da su te brojke revidirane naviše na 754 KS i 1064 Nm – značajan dobitak za potpuno električni kamionet. Ako ovi brojevi zvuče poznato, to je zato što su povezani s drugim električnim kamionetom pod okriljem General Motorsa, a to je GMC Sierra EV Denali Edition 1 koji je predstavljen prije nekoliko dana sa istom izlaznom snagom.

 

 

 


Revidirani podaci su još uvijek procijenjeni, što znači da bi se mogli ponovo promijeniti prije nego što RST stigne u prodaju. Ima još dosta vremena da se to dogodi, jer se RST ne očekuje u prodaji do jeseni sljedeće godine. Sierra EV Denali Edition 1 ima još više vremena, jer stiže početkom 2024. Oba kamioneta imaju isti jednostruki dizajn sa Ultium baterijskim paketom integrisanim direktno u strukturu, tako da promjene na jednom mogu lako preći na drugo.

Datum objave: 24/10/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook