Naslovna > Automobili > Dacia > Duster > Rumuni osvježavaju model Duster

Premijera na Salonu automobila u Frankfurtu

Rumuni osvježavaju model Duster

U ovim momentima, Dacia ozbiljno radi na tome da što bolje osvježi svoj model Duster…

Ništa nije tako efikasno  kao facelifting automobila, koji se radi da bi se obnovilo interesovanje kupaca, a da ujedno i poveća prodaju već postojećeg modela, bez da mnogo ulažu u model. Svi to rade, pa su tako iz Dacie odlučili da oni baš ne budu izuzetak od tog uspješnog pravila.

 

Rumunski proizvođač automobila trenutno radi na osvježavanju svog SUV modela Duster. Ono na čemu će vrlo vjerovatno poraditi jesu neki sigurnosni elementi, odnosno neke sigurnosne ispravke. S obzirom na činjenicu da je Duster postigao osrednje tri zvjezdice na Euro NCAP testovima bezbijednosti, velika je vjerovatnoća da će iz Renaulta napraviti neke promjene u cilju poboljšanja rezultata.

 

Spoljašnjost novog Dustera će biti osvježena, u skladu sa svojim najnovijim modelima, tako da se promjene očekuju i na prednjim i na zadnjim krajevima ovog SUV-a. Što se unutrašnjosti tiče, ona će takođe da bude nešto opremljenija. Duster će imati najnoviji navigacioni sistem sa 7-inčnim ekranom osvjetiljvim na dodir, nove boje, kao i nova instrument tabla.

 

Premijera redizajniranog Dustera zakazana je za Salon automobila u Frankfurtu. 

Datum objave: 17/07/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook