Naslovna > Automobili > Jaguar > XF > Rumunska policija u Jaguaru

Zanimljivo

Rumunska policija u Jaguaru

Policija u Rumuniji svoju flotu vozila obogatila je sa Jaguarom XFR koji isporučuje 510 KS a koji će isključivo služiti za patroliranje na tri rumusnka autoputa

Ako ste planirali opljačkati banku u Rumuniji i dati se u bjekstvo, nemojte! Tamošnja policija posjeduje Jaguar XFR sa  510 KS! Ne znamo zbog čega, ali ovo je drugi put da „rumunski plavci“ dolaze u posjed najbržeg policijskog automobila. 

 

Prije Jaguara ista policija dobila je Lotus Evoru S sa 350 KS, koja je prošle godine bila najbrže policijsko auto u svijetu. Sada će Evori tu titulu preuzeti XFR koji je ujedno i najmoćniji policijski automobil ikada.  Podsjećamo da XFR pogoni 5.0-litarski V8 agregat  sa 510 KS koji je sposoban do 100 km/h ubrzati za samo 4,9 sekundi i razviti maksimalnu brzinu od 250 km/h.  Rumunska policija je ovaj automobil dobila na korištenje od lokalnog importera sa obavezom  da za 6 mjeseci, koliko će ovo vozilo biti u posjedu policije, pređe 20.000 km u patroliranju isključivo na autoputevima  A1, A2 i A3. Dakle ako putujete u Rumuniju u narednih šest mjeseci, a vozit ćete pomenutim autoputevima, smanjite brzinu kada vidite Jaguar XFR. 

Datum objave: 13/08/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook