Naslovna > Vijesti > S11 inspirisan Ferrari, Lamborghini i Audi automobilima
FOTO GALERIJA (4)

Jianghuai Automobile

S11 inspirisan Ferrari, Lamborghini i Audi automobilima

Čini se da ne postoji stvar na svijetu koju Kinezi ne mogu ili nisu pokušali kopirati, no sada su otišli korak dalje, kopirajući više proizvođača za jedan proizvod

Prema izvorima kineskih web stranica ovog će mjeseca na Salonu automobila u Pekingu kompanija Jianghuai Automobile pokazati svoj najnoviji uradak pod nazivom S11. Ista je kompanija prije tri godine u Šangaju pokazala sličan automobil, koji i nije imao nekog uspjeha (čak je i ime S11 bilo isto). 

 

Prema kineskim izvorima na fotografiji je novi S11, koji dizajnom podsjeća  na Ferrari, Lamborghini i Audi. Ništa čudno, s obzirom da je ista kompanija čije je ovo djelo, prije nekoliko sedmica uzburkala američku javnost, nakon kopiranja Forda F-150. S11 navodno pokreće hibridni sistem, no ne zna se da li je automobil spreman za produkciju ili je riječ o konceptu.Ako ćemo suditi po fotografijama, ni na jednoj od njih ne možemo otkriti da se radi o automobilu o kojem pišemo, jer nigdje nije istaknut neki znak po kojem bi se znalo da je ovo S11.  Kako god, više ćemo detalja saznati na Salonu automobila u Pekingu. 

Datum objave: 16/04/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook