Naslovna > Automobili > Nissan > Leaf > Sa unaprijeđenom baterijom jaka konkurencija

Nissan Leaf nove generacije

Sa unaprijeđenom baterijom jaka konkurencija

Detaljnije informacije o ovom automobilu nam nisu poznate, ali nagovješteno je kako električna vozila moraju da imaju domet do 300 kilometara...

Izvršni potpredsjednik Nissan – a, Andy Palmer, objavio je neke nove detalje o idućoj, nadolazećoj generaciji Leaf modela. Palmer navodi da će model odlikovati unaprijeđenu bateriju, sa drugačijom hemijskom formulom, koja će u globalu ovom automobilu da da povećan opseg. Neke opsežnije informacije o ovom modelu zasad još uvijek nisu poznate, ali Palmer je naglasio kako električni automobili moraju da imaju dometo od 300 kilometara, da bi bila dostojna konkurentnim vozilima koje odlikuju gorive ćelije vodonika, kao što su modeli koje razvijaju Honda i Toyota.

 

Svakako, leaf iduće generacije još je nekoliko godina daleko od nas, a u tom periodu dok ga čekamo, Infiniti će predstaviti svoj LE automobil na električni pogon početkom 2017. godine. Radi se o sedan modelu, koji odlikuje bežično induktivno punjenje, te poboljšana tehnologija baterije koja se koristi upravo kod trenutne generacije Leaf modela. 

Datum objave: 08/05/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook