Naslovna > Automobili > Hyundai > Ioniq > Sada ima veći domet i više snage

Hyundai Ioniq 5

Sada ima veći domet i više snage

Hyundai je lagano ažuriranom Ioniq-u 5 dao veću bateriju, plus novu vrhunsku opremu...

Postoji nešto više od godinu dana, ali Hyundai Ioniq 5 upravo je dobio svoj prvi niz ažuriranja koja uključuju veći domet i više snage. Veća od dvije opcije baterija povećala je kapacitet sa 72,6 na 77,4 kWh, za koji Hyundai smatra da će povećati domet sa 480 na 500 kilometara. U međuvremenu, AWD varijante imaju povećanje snage na 321 KS, što bi trebalo da rezultira ubrzanjem od 0-100 km/h za 5,1 sekundu.

 

 

 


Teško da je potresan napredak, ali je napredak ipak. A dodatni domet ga dovodi u liniju sa Kiom EV6, sestrinskim automobilom Ioniq 5. I dalje se možete odlučiti za manji model od 58 kWh, koji ima istih 380 kilometara sa jednim punjenjem. Grijač baterije i sistem klimatizacije sada su standardni, što znači da će ćelije biti na svojoj optimalnoj temperaturi za punjenje kada unesete tačku punjenja u satelitsku navigaciju.

 


Hyundai pravi veliku stvar od nove tehnologije digitalnih ogledala: u zavisnosti od opreme možete dobiti digitalni retrovizor (kamera je ugrađena u zadnji spojler) za „neometan“ pogled iza automobila, a bočne kamere zamjenjuju konvencionalni retrovizori na vrhu.

Datum objave: 26/04/2022
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook