Naslovna > Vijesti > Samo četiri zvjezdice

BMW i3 – EuroNCAP test sudara

Samo četiri zvjezdice

EuroNCAP kritikuje i3 zbog nedostatka standardnog podsjetnika za sigurnosne pojaseve na zadnjim sjedištima...

Tokom crash testova koje sprovodi EuroNCAP organizacija, BMW i3 je prvi električni model njemačke kompanije koji je uspio da ostvari rezultat od samo četiri zvjezdice na ovom testu. Ovaj njemački električno – hibridni automobil je zabilježio uistinu slabu zaštitiu grdu putnika prilikom bočnih udara.

 

Pored ovog navedenog, prednja sjedišta u ovom automobilu, kao i naslon za glavu su obezbijedili zaštitu protiv snažnog cimanja vrata unazad prilikom sudara od pozadi. Ono što je takođe iskritikovano na ovom testu jeste nedostatak standardnog podjestnika za sigurnosne pojaseve na zadnjim sjedištima.

 

Sa druge strane, kada govorimo o pješacima, BMW i3 takođe obezbjeđuje loše rezultate kada je riječ o osnovi vjetrobrana. Međutim, nije ipak sve tako crno za ovaj model. Naime, i3 nudi dobru zaštitu u slučaju fronatlnog sudara, a ostvario je i maskimalan rezultat kada je zaštita djece u pitanju. Naime, automobil je opremljen sjedištima za djecu okrenutim ka naslonima zadnjih sjedišta, što je svakako pozitivno.

Datum objave: 28/11/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook