Naslovna > Automobili > Ford > Fiesta > Šarenolika postava

Pet specijalnih Fiesti na SEMA show – u

Šarenolika postava

Ford je najavio čak pet šarenolikih, specijalnih izdanja svog modela Fiesta za nadolazeći SEMA show…

Na ovogodišnjem SEMA događaju Fordov stand će da bude poprilično zanimljiv posjetiocima, naročito jer su odlučili da predstave pet posebno opremljenih modela Fiesta. Prvi od njih je model 3dcarbon Fiesta, koji će biti opremljen aerodinamičkim body kit – om, koji imam prepravljene bočne pragove, spojler na zadnjem oknu i zadnjem difuzoru, kao i prednji splitter. Ovaj model takođe ima I dvobojne presvlake za sjedišta, te 19-inčne točkove, koji su pesvučeni Pirelli gumama.

 

Drugi model koji će Ford da predstavi jeste Ice Nine Group Fiesta ST, koja je ditzajnirana isključivo za reli trke. Ona je opremljena poklopcem motora od ugljeničnih vlakana, zadnjim krilom, te štitnicima blatobrana. Da bi ugoađaj bio potpuniji, tu su i 17 – inčni Braid točkovi.

 

MRT Fiesta ST je treći Fordov igrač na ovom štandu. Riječ je o modelu koji je baziran na Forza Motosport5 modelu, pa je kao takva ukrašena upečatljivom zeleno – crnom bojom karoserije. Ono što je čini posebnom jeste izduvni sistem, koji je od nehrđajućeg čelika, kao i vrhunskim kočnicama.

 

Fiesta ST Bojix Design na prvi pogled ostavlja izuzetno agresivan dojam, zahvaljujući isključivo “ground effect” paketu opreme. Tu je i upečatljivi izduvni sistem, kao i “Banks Straight – Shot” sistem ubrizgavanja goriva pomoću vode i metanola.

 

Na kraju, poslednji model iz ove postave jeste COBB Tuning/Tanner Foust Racing Fiesta ST, koja je osmišljena u čast američke vojske. Ona je opremljena poklopcem motora od ugljeničnih vlakana te digitalnom, kamuflažnom folijom. Tu je i poseban sportski, izduvni sistem, te unaprijeđena unutrašnjost. 

Datum objave: 22/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook