Naslovna > Automobili > Opel > Astra > Savršeni partneri za zimski bijeg

Opelovi GSe modeli

Savršeni partneri za zimski bijeg

U elektrifikovanim modelima Astra GSe i Astra Sports Tourer GSe, dinamičko upravljanje dolazi sa snagom sistema od 165 kW / 225 KS i obrtnim momentom od 360 Nm. Zbog spuštene šasije i nižeg težišta, GSe varijante ova dva popularna modela iz kompaktne klase pružaju izuzetno snažno prianjanje na cestu...

Šta može biti bolje od planiranja zimskog odmora u planinskim područjima? Tri najbolja modela iz Opelovog podbranda GSe su savršeni partneri za zimska putovanja. GSe označava "Grand Sport Electric", a modeli Opel Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe i Grandland GSe ispunjavaju sva očekivanja. Ovi elektrifikovani automobili su opremljeni posebnom šasijom koja koristi tehnologiju KONI FSD (selektivno prigušivanje frekvencija), a kao plug-in hibridi sa snagom sistema od 221 kW / 300 KS, pružaju visoke performanse.

 

 

 

 

Da bi pružili visoke performanse na cesti u svim vremenskim uslovima, inženjeri iz Rüsselsheima, predvođeni dr. Christianom Hartwedom, detaljno su se posvetili šasiji i upravljanju GSe modela. U zavisnosti od situacije na cesti, uslova i vozačkog stila, posebne opruge i amortizeri s tehnologijom KONI FSD omogućuju različite karakteristike prigušivanja. To omogućuje udobnu vožnju na visokim frekvencijama, kao što su kratki udarci pri prelasku preko kamenih oblutaka, te sportski stil vožnje s direktnijim dodirima ceste na niskim frekvencijama. Vodeći modeli reaguju još brže i direktniju na svaku naredbu vozača i ostaju stabilni pri kočenju, skretanju i velikim brzinama na autoputu.

 

 

Opel Grandland GSe isporučuje snagu od 221 kW / 300 KS i iznimno moćan maksimalni obrtni moment od 520 Nm. Ovaj vrhunski SUV postiže brzinu od 100 km/h za samo 6,1 sekundi i može dostići najveću brzinu od 235 km/h (odnosno 135 km/h pri vožnji na električni pogon). Grandland GSe crpi svoju snagu iz kombinacije četverocilindarskog turbo benzinskog motora od 147 kW / 200 KS i dva električna motora. Prednji električni motor pridonosi snagom od 81 kW / 110 KS, dok zadnji razvija 83 kW / 113 KS. Grandland GSe je stoga vozilo s stalnim električnim pogonom na sve točkove i optimalnim prianjanjem. Vozač može birati između četiri načina vožnje, prilagođavajući performanse vozila svojim željama, bilo da je potrebna brzina na autoputu, sigurnost na strminama ili bezemisijska vožnja u gradu.

Datum objave: 29/01/2024
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook