Naslovna > > Savršeno upakovan proizvod korejskog proizvođača

Kia sa modelom cee’d GT u Ženevi

Savršeno upakovan proizvod korejskog proizvođača

Ovaj automobil pokreće nova verzija Kijiniog 1.6 GDI motora, koji je opremljen sa twin-scroling turbopunjačem te ojačanim unutrašnjim komponentama...

Svi posjetioci sajma automobila u Ženevi oduševili su se vozilom Kia Cee’d GT, koji predstavlja automobil sa najviše performansi. Ono što karakteriše ovaj model jeste novi, turbopunjeni motor, koji ima jedinstven enterijer i ekesterijer, te sistem oslanjanja koji je orjentisan ka vozačima. Ovaj model pokreće nova verzija Kijinog 1.6 litarskog GDI motora, koji je opremljen sa twin – scroling turbopunjačem, te unutrašnjim komponentama koje su izuzetno ojačane.

 

Snaga, baš kao i obrtni momenat drastično su uvećani, pri čemu je maskimalna snaga povećana na 204 KS, dok obrtni momenat iznosi 265 Nm. Kao takav, ovaj automobil je uparen sa šestostepenom manuelnom transmisijom, kao i sa standardnom transmisijom. Automobil ima pogon na prednje točkove, a iz mjesta mirovanja do 100 km/h može da ubrza za 7,7 sekundi, dok je njegova maksimalna brzina 230 km/h.

 

Za ubrzanje do 100 km/h potrebno je 5,4 sekunde. 

Datum objave: 07/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook