Naslovna > Vijesti > Schumacher napušta bolnicu

Formula 1

Schumacher napušta bolnicu

Stižu vijesti kojih su se svi bojali – sve je manje nade da će se Michael Schumacher probuditi iz kome...

Tri mjeseca su prošla otkako je legendarni as Formule 1 Michael Schumacher u komi. Njegovo zdravstveno stanje iz dana u dan prate mediji i vatreni navijači ovog vozača, ali na veliku žalost svih, stižu nam vijesti kojih smo se svi bojali. Trenutno stanje legendarnog Schumija ne ostavlja mjesta za optimizam, te da doktori ne vjeruju da će se on ubrzo probuditi iz kome.

 

Upravo zbog toga, Michaelova supruga Corina, odličila je da započne pripreme, te da ga u što skorije vrijeme premjeste u medicinski apartman koji će se nalaziti u njihovom domu. Corina je odlučila da na ovaj apartman potroši oko 10. miliona funti, jer ona smatra da njen suprug treba što prije da bude kod svoje kuće sa svojom porodicom, koja će mu pružiti potpunu njegu i bezuvjetnu ljubav. Kako se navodi, medicinski apartman biće u sklopu njihovog ljetnikovca u Švajcarskoj, na obali Ženevskog jezera, i u potpunosti će biti prilagođen Schumijevom stanju.

 

Podsjećamo, Schumacher je puna tri mjeseca u komi otkako je stradao na skijanju. Povreda je bila fatalna, jer je Schumiju mozak počeo veoma brzo da otiče. Doktori su pokušali da ga probude, ali veoma brzo ustanovljeno je kako on jednostavno ne reaguje na glasove i ljude oko sebe. Sve ovo vrijeme, dok je ležao u bolnici, izgubio je mnogo kila. Njegovo trentuno stanje je još uvijek kritično, a njegova menadžerka izjavila je kako slijedi duga borba. Niko s sigurnošću ne može da odgovri na pitanj : „ Da li će se legendarni as ikada probuditi iz kome?“

Datum objave: 29/03/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook