Naslovna > Automobili > Škoda > Octavia > Siguran dolazak potpuno električne verzije

Škoda Octavia

Siguran dolazak potpuno električne verzije

Češki proizvođač automobila obavijestio je javnost da će u ponudu ubrzo biti uključena i potpuno električna verzija atraktivne limuzine...

Sasvim prirodna stvar je da kompanije veliku pažnju posvećuju svojim najpopularnijim modelima, konstantno ih unaprijeđujući i šireći njihovu ponudu. Upravo ovakav potez dolazi iz Škode, pa je najavljeno da će nova Octavia ubudućnosti dobiti verziju sa električnim pogonskim sklopom. Ovo je i logičan potez s obzirom da je atraktivna limuzina jedan od najuspješnijih automobila kompanije, ali i sve veća popularnost električnih automomobila u Evropi drugi je uzrok ove odluke.

 

 

 

 

 


Do sada su u Škodi elektrifikaciju vezali uglavnom sa SUV i krosover modele, pa će nova Octavia predstavljati idelano rješenje za kupce koji nisu ljubitelji pomenutih vozila, ali žele automobil sa električnim pogonskim sklopom. Martin Jan, šef Škodinog odjeljenja za marketing, potvrdio da je u planu električni automobil u kompaktnoj klasi. “To će biti baterijski pandan Octaviji. On će predstavljati konzervativan pristup, i namjena mu je da privuče one kupce koje ne interesuju SUV modeli”, istakao je Jan. Takođe on je nagovijestio i potencijalnu karavansku varijantu ovog automobila. “Combi izdanja jesu veliki uspjeh Škode, razmatramo i tu opciju”, zaključio je Martin Jan.

Datum objave: 06/12/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook