Naslovna > Automobili > Audi > A3 > Silazak sa proizvodnih traka

Audi A3 Cabriolet

Silazak sa proizvodnih traka

Audi A3 Cabriolet počeo je da silazi sa proizvodnih traka u Mađarskoj, te se od danas može naručiti u Audijevom zastupništvu...

Serijska proizvodnja druge generacije Audijevog ozbiljnog igrača, A3 Cabrioleta, počela je sa proizvodnjom u Mađarskoj, u Audijevoj fabrici, i to u istoj onoj gdje se proizvodi i limuzinska A3. Mađarima iskustva u proizvođenju  Audijevih modela nikako ne nenodstaje, jer se upravo u ovoj fabrici u poslednjih šest godina proizvodila i cabrio verzija protekle generacije. Ono što trebamo napomenuti jeste da se upravo u ovoj fabrici proizvodi i TT Roadster.

 

Što se tiče najnovije Audijevog Cabrioleta, on će da bude dostupan sa tri agregata – dva benzinca i jednim dizelašem. Kada malo odmakne u svojoj proizvodnji, Njemci planiraju da svoju ponudu „podebljaju“ sa još jednim turbo dizel motorom, i nešto snažnijim benzincem.

 

Dok se to ne desi, Audi A3 Cabriolet pokretaće 1.4 litarski TSI motor, sa 140 „konja“, 1.8 litarski TS benzinac sa 180 KS, te 2.0 litarskim dizelskim tubro motorom sa 150 KS. U skorijoj budućnosti, ova pogonska gama bi trebala biti obogaćena sa 1.6 litarskim TDI motorom, koji će raspolagati sa 110 KS, te 2.0 litarskim TSI motorom sa jakih 300 „konja“. 

Datum objave: 21/10/2013
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook