Naslovna > Automobili > Škoda > Citigo > Škoda Citigo – blagi redizajn

Škoda

Škoda Citigo – blagi redizajn

Blago osvježena Škoda Citigo bit će izložena početkom narednog mjeseca u Ženevi dok njeni tehnološki blizanci krasiti štandove Seata (Mii) i Volkswagena (Up!).

Najmanja Škoda u ponudi već se odlično dokazala u praksi. Citigo je idealan za gradske gužve mada ni nešto duža putovanja ne predstavljaju problem, pogotovo ako se ne nosi previše prtljaga.
Za ovu godinu pripremljeno je nekoliko decentnih promjena. Već se na prvi pogled može vidjeti nova maska ​​motora, drugačije linije odbojnika, nova svjetla za maglu ... Sve skupa zbog dizajnerskih promjena prednjeg i zadnjeg canzka Citigo se produžio za, približno, 2.5 cm. I pored toga Škodin gradski automobil je i dalje jedan od najkraćih automobila na tržištu. Preglednost je dobra na sve strane što uz mali krug okretanja značajno olakšava parkiranje na skučenim mjestima.

 


Unutrašnjost se od sada može dobiti u dvobojnoj kombinaciji ali is boljim paketima opreme te nešto kvalitetnijim materijalima. Redizajnirani su i jednostavni instrumenti a tu su i ergonomska sjedišta, višenamjeski volan i automatski klima uređaj. Na viši nivo dignuta je i sigurnosna oprema ...
Kupci će moći birati karoseriju s troja ili petera vrata. Što se ponude motora tiče tu je i dalje 1.0 litrreni trocilindraš sa dva nivo snage - 60 i 75.
Cijena će ostati u dosadašnjim okvirima ...

Datum objave: 09/02/2017
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook