Naslovna > Automobili > Škoda > Fabia > Škoda započela teaser kampanju za Fabiju

Škoda Fabia

Škoda započela teaser kampanju za Fabiju

Predstavljanje četvrte generacija najpopularnijeg automobila B segmenta VW grupacije zakazano je za proljeće ove godine, a u Škodi su objavljivanjem bočne siluete novog modela započeli teaser kampanju...

Popularnost automobila kao što su Škoda Fabia, Seat Ibiza i VW Polo dovela je u pitanje budućnosti A1 modela jer simpatični mini iz Ingolstadta možda neće dočekati sljedeću generaciju. Razlog tome, je što njegova glavna braća i sestre bilježe značajno veću prodaju. Najpraktičniji model B segmenta VW grupe oduvijek je bila Fabia, koja ovog proljeća stiže sa četvrtom generacijom. Češki proizvođač započeo je teaser kampanju izbacivanjem tamne fotografije na kojoj se vidi bočna silueta subkompaktnog hatchbacka. Iako nema tu mnogo šta da se vidi, bočna linija asocira na veću Scalu, što će sigurno obradovati fanove Škode.

 

 


Jako malo zvaničnih detalja je dostupno, ali poznato je da će Fabia biti veća od prethodnika u svakom pogledu. Konačno se Škodin mini seli na MQB-A0 platformu koju koriste ostali VAG rođaci, te na taj način obećava jače tijelo i najnovije sisteme bezbjednosti i asistencije vozaču. Kao što je to inače praksa u Volkswagenu da Škodini modeli prednjače po pitanju prostora, tako će i Fabia moći da se pohvali sa prtljažnikom od 380 litara. Karavanska verzija je takođe najavljena, ali ona stiže tek krajem 2022. godine ili početkom 2023. godine, a do tada će se prodavati aktuelna generacija Škodinog karavana.

 


Nova Fabia dolaziće sa 1,0-litarskim TSI Evo motorom, trocilindraš koji je već dostupan i u nekim drugim Škodinim modelima. Omogućavaće oko 110 KS i 200 Nm usmjerenih na prednje točkove uz manuelni šestostepeni ili automatski sedmostepeni DSG mjenjač. U narednom periodu biće poznato više detalja o novoj Fabiji, a svjetska premijera zakazana je za proljeće 2021. godine.

Datum objave: 12/02/2021
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook