Naslovna > Automobili > Mercedes-Benz > SLK > SLK sa AMG komponentama

Mercedes-Benz SLK 200 Carbon Look Edition

SLK sa AMG komponentama

Mercedes je isključivo za japansko tržište predstavio potpuno novu izvedbu svog SLK-a modela, koja se može pohvaliti nekim AMG komponentama i vizuelnim dodacima

SLK 200 Carbon Look Edition će vjerovatno za nekoliko desetina godina imati veliku vrijednost, jer će Mercedes napraviti ograničenu seriju ovog automobila od samo 100 jedinica. Radi se o vozilu čiji je upravljač smješten na desnoj strani, pa će kao takav vjerovatno biti tražen u zemljama gdje se vozi lijevom stranom ulice.

 

Automobil karakteriše dijamantsko belija boja karoserije, Magic Sky Control panoramski krov koji ima mogućnost izmjene nivoa zatamnjenosti, a da vizuelno sve bude na nivou pobrinut će se set 18-inčnih petokrakih AMG naplataka. Osim vanjskih, ovaj automobil imat će određene izmjene i u unutrašnjosti, a karakterističan će biti po sivoj boji plastika i tkanina, kožnim presvlakama i posebnim naljepnicama na tepisima. Mercedes-Benz SLK 200 Carbon Look Edition pokreće 1.8-litarski četverocilindarski agregat  sa 180 KS i 270 Nm. Ovako konfigurisan posebni SLK ima ubrzanje do 100 km/h za 7,3 sekunde. Cijena je oko 100.000 KM. 

Datum objave: 01/09/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook