Naslovna > Automobili > Volkswagen > Golf > Snimljen Golf Variant

Volkswagen

Snimljen Golf Variant

Nedavno je u našoj zemlji predstavljen Golf 7, a ono što se jednako s nestrpljenjem očekuje je predstavljanje Variant izvedbe ovog popularnog modela

Jedna od prvih izvedbi popularnog modela, koja će se pojaviti nakon predstavljanja hatcbak varijante, jeste karavanska. Upravo je ova fotografija, koja je nastala  tokom testiranja modela u Europi, dokaz da će se Golf Variant vrlo brzo naći na tržištu. Kamuflaža modela je perfektna, pa je nemoguće uočiti neke detalje, no jasno je da će karavanska izvedba Golfa 7 imati robusniji i „kockastiji“ zadnji dio, što je i logično. 

 

Kao i hatcback i Golf Variant je izrađen na MQB platformi koja mu omogućava i dodatne centimetre u dužini i širini, pa će karavanski Golf u prtljažniku nuditi 500 l prostora, što je u odnosu na hatcback 120 litara više.  Variant će najvjerovatnije, sudeći po dosadašnjoj praksi Volkswagena, koristiti iste agregate kao i hatcback, što znači da će europski kupci birati između nekoliko benzinaca i dizelaša opremljenih turbopunjačima.  Golf Variant će se u Velikoj Britaniji prodavati pod imenom Golf Estate, dok će u SAD-u biti dostupan kao Jetta Sportwagen. Premijera ovog modela očekuje se u martu na ženevskom sajmu ili u oktobru u Frankfurtu. 

Datum objave: 03/12/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook