Naslovna > Automobili > Audi > RS6 > Snimljen RS6 Avant

Audi

Snimljen RS6 Avant

U najhladnijem dijelu Švedske prilikom testiranja snimljen je RS6 Avant za kojeg još uvijek nisu poznate pojedinosti o agregatu i performansama

Audi svoja vozila, kao i veliki broj ostalih proizvođača, testira u najsurovijim uslovima. Prilikom takvog testa u hladnoj Švedskoj nastala je ova fotografija koja prikazuje RS6 Avanat. Automobil ima karakterističan branik sa velikim usisnicima zraka, koji će vjerovatno biti promjenjeni. U odnosu na fotografiju očekuju se promjene i na svjetlosnim sekcijama, tačnije na svjetlima za maglu koja bi mogla biti izvedena u LED tehnologiji. 

 

U zadnjem dijelu dominira dupli par izduvnih cijevi, koji će vjerovatno biti zamjenjen sa dvije ovalne cijevi kao što je slučaj na trenutnom modelu. Zanimljivo je da su na ovom modelu alu naplaci identični onim na modelu A8, a potvrda da je ovo RS6 Avant su keramičke kočnice koje se naziru ispod naplataka.  Trenutnu generaciju ovog automobila pokreće V10 sa 580 KS, a nagađa se kako će i nova verzija imati istu snagu koja će izlaziti iz 4.0-litarskog twin turbo V8, koji već pokreće novi Bentley Continental GT. Očekuje sa da novi model definitivnu formu dobije do kraja godine. 

Datum objave: 24/01/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook