Naslovna > Vijesti > Sony Xperia T3 kombinacija snage i stila

M:TEL

Sony Xperia T3 kombinacija snage i stila

Novi Sony Xperia T3 (D5103) je elegantan i moćan smartfon, uz to i ekonomičan. Zahvaljujući svom posebnom dizajnu telefon ostavlja utisak pripadnosti premijum klasi telefona, iako je iz Sonyjeve radionice zapravo izašao kao pripadnik visoke srednje klase pametnih uređaja.

Prilikom izrade Xperia T3 telefona korišćeni su vrhunski materijali, tako je kućište izrađeno od nerđajućeg čelika što prilikom korišćenja uređaja pruža potpun osjećaj čvrstine i izdržljivosti, dok njegovi aluminijski rubovi istovremeno funkcionišu kao antena, kombinujući na taj način formu i finkcionalnost. Poleđina telefona je gumirana i blago zaobljena prema naprijed, što u potpunosti isključuje mogućnost klizanja uređaja iz ruke prilikom njegovog korišćenja.

 

Za uređaj dimenzija 150,7 x 77 x 7 milimetara, ovaj model ima izuzetno malu težinu koja iznosi samo 148 grama, dok ga širina od samo 7 milimetara svrstava među najtanje 5,3-inčne telefone. Telefon odlikuje veliki triluminos ekran od 5,3 inča, HD rezolucije 1280x720 piksela, na kome zahvaljujući Sony BRAVIA tehnologijama multimedijalni sadržaj izgleda življe i ljepše.Ekran ima IPS širokougaonu matricu, tj ugao gledanja od 178 stepeni i mogućnost prilagođavanja slike zavisno od sadržaja koji gledate – surfate Internetom, pišete poruke ili gledate filmove. Sony nije nikada štedio na hardveru kada je riječ o Xperia liniji smartfona. Isto vrijedi i za model Sony Xperia T3. Sony voli Qualcommove procesore, tako da je za ovaj model odabrao poznati četvorojezgrenog Snap dragon 400 (MSM8928) na 1,4 Ghz, uz Adreno 305 grafiku.

 

U Sony Xperia T3 smartfon je ugrađen 1 GB RAM-a.. Što se tiče pohrane podataka, na raspolaganju vam je 8 GB, a što dodatno možete proširiti preko microUSB ulaza za još 32 GB. Sony Xperia T3 smartfon ima dvije kamere, prednju koja ima 1,1 megapiksela i snima prilično dobre dobre selfi fotografije, a može snimiti i HD video (720p) i zadnju kameru sa 8 MP, auto fokusom, LED blicem i može snimiti video u Full HD rezoluciji (1920 x 1080 ). Ono što je posebno praktično kod ovog modela jeste mogućnost multitaskinga, naime na Sony Xperia T3 moguće je istovremeno pokrenuti čak četiri aplikacije u jednom ekranu. Telefon podržava i sve standarde, puno više nego neki drugi model, podržava GSM GPRS/EDGE (2G), UMTS HSPA (3G) i LTE (4G).

 

Kombinacija moćnog četvorojezgrenog 1.4 GHz procesora, super brzih 4G mreža i dugotrajne 2.500 mAh baterije pokazuje da Xperia T3 stvarno kombinuje stil i snagu. Xperia T3 namijenjen je oninma koji žele biti viđeni ikoji žele vlastitu eleganciju i stil preslikati i na svoj smartfon uređaj.Ovaj fenomenalan uređaj samo u m:telu može biti vaš po cijeni već od jedne KM u tarifi Moj Mix 60. Uz telefon na poklon dobijate posebno dizajniran cover, po izboru. Na kraju, podsjećamo da možete odabrati boju telefona koja vam najviše odgovara bilo da je to bijela, crna ili ljubičasta.

Datum objave: 04/11/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook