Naslovna > Automobili > Kia > Sorento > Sorento facelift službeno
FOTO GALERIJA (3)

KIA

Sorento facelift službeno

Nakon niza špijunskih fotografija i video klipova, KIA je konačno objavila prve, zvanične fotografije osvježenog Sorenta koji će se na tržištu SAD-a naći za modelsku 2014. godinu

Konačno, nakon niza nagađanja, rendera i špijunskih fotografija i snimaka, KIA je zvanično pokazala osvježeni model Sorenta.  Kijin crossover će se prodavati u SAD-u za modelsku 2014. godinu, a sa sobom donosi niz poboljšanja i unapređenja opreme, prije svega. 

 

KIA u službenom saopštenju navodi da Sorento ima redizajniranu karoseriju i novu šasiju. Kao i svaki facelift model i Sorento je dobio nove svjetlosne sekcije naprijed i nazad i to u LED izvedbi , a redizajnirani su i odbojnici naprijed i nazad. Naravno, tu je i nova paleta aluminijskih naplataka. Iako još uvijek nisu objavljene fotografije unutrašnjosti, KIA navodi da model donosi potpuno novi centralni greben sa LCD displejom od 7 inča, opcinalan je panoramski krov, a materijali i plastike u unutrašnjosti su mekše, dok je upotreba kože značajnija i izraženija.  Još uvijek se „škrtari“ sa podacima o agregatima na ovom modelu, ali KIA je saopštila da je paleta agregata efikasnija od trenutne, te da imaju nižu emisiju Co2, a uz sve to nadograđeno podvozje pruža više udobnosti, profinjenosti i bolju upravljivost tokom vožnje.  Svjetska premijera ovog modela zakazana je za septembar mjesec na pariškom sajmu automobila. 

Datum objave: 19/06/2012
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook