Naslovna > Vijesti > Spektakl se nastavlja u Ascotu

Red Bull Air Race

Spektakl se nastavlja u Ascotu

Ovih dana intenzivno se radi na pripremi za Red Bull Air Race utrku koja će se održati u Ascotu, nedaleko od Londona u Velikoj Britaniji.

Upravo ova utrka mogla bi da donese prevagu za naslov svjetskog šampiona. Najveće šanse trenutno ima vodeći u generalnom poretku Hanes Arch, koji je slavio i na prošloj utrci u Gdinji. Ako Arch pobijedi i u Acotu, bit će do korak od naslova svjetskog prvaka.

 

Najveća mu je prijetnja trenutno Paul Bonhome, čovjek koji je na posljednoj utrci podbacio pa se očekuje da će u Velikoj Britaniji dati sve od sebe da dođe do prvog mjesta, kako bi se vratio u utrku za naslov prvaka. Podsjećamo, u Ascot Arch dolazi sa 42 poena, a Bonhome ima 29. Britanac će osim smanjenja bodovne razlike kao veliki motiv imati i domaću publiku, koja će Paula bodriti kako bi ostao u poziciji da odbrani naslov prvaka koji mu još uvijek pripada nakon prošlogodišnjeg šampionata.Kada su u pitanju ostali takmičari mnogo se očekuje i od veterana Nigela Lamba, čovjeka koji je u prošloj utrci u finalu bitku vodio protiv Archa i došao do drugog mjesta. Lamb i njegov Brajtling se dobrim rezultatom i eventualno lošijim plasmanom vodećeg dvojca, može naći u situaciji da se nakon Ascota aktivno uključi u borbu za titulu, jer trenutno ima 26 boda, što je samo za tri manje od Bonhomea.Ascot će biti mjesto gdje će što bolji plasman tražiti i kanađanin Pete McLead i Mat Hall. Njih dvojica zaostaju bodovno za vodećim, ali imaju teoretske šanse da do kraja šampionata izbiju na prvo mjesto, pa im neće nedostajati motiva.Podsjećamo, utrka u Ascotu na programu je 17 augusta, a nakon nje planirane su još tri utrke poslije kojih ćemo saznati da li će Bonhome odbraniti titulu svjetskog prvaka ili će to postati neko drugi.

Datum objave: 07/08/2014
Komentarišite ovaj članak


Auto Shop Magazin

Facebook